Van bewegingsagoog tot coach

“Ik ken niemand die niet gebaat
zou zijn bij meer bewustzijn….”

John Kabat-Zinn

Bij het CIOS in Overveen volgde ik een opleiding als Ortho-bewegings-agogisch-werker. Als bewegingsagoog zette ik sport en spel in als middel tot verandering. Dat heb ik een aantal jaren met veel plezier gedaan. Terwijl ik jongeren op zag bloeien, opnieuw plezier zag ervaren, meer zelfvertrouwen zag krijgen en sociaal vaardiger zag worden, ontstond er een passie om zo effectief mogelijk mensen in hun kracht te zetten. Sport en bewegen alleen is daarin niet toereikend. Ik ben op zoek gegaan naar vaardigheden, interventies en technieken om een zo effectief mogelijke coach en trainer te worden.

 

Deze zoektocht heeft me mooie en inspirerende mensen doen ontmoeten, nieuwe zienswijzen opgeleverd, effectieve technieken geleerd en mijn eigen ontwikkeling gestimuleerd.

 

Nadat ik als bewegingsagoog gestopt was, heb ik gewerkt als psycho-sociaal trainer. Ik ontwikkelde en gaf trainingen in communicatie, sociale vaardigheden, assertiviteit, faalangst, zelfcontrole, equipe en omgaan met impulsief gedrag voor verschillende doelgroepen. Het trainen van groepen was een mooie en leerzame periode en ook nu nog doe ik dat met plezier. Na een aantal jaar ben ik me gaan verdiepen in coaching en counseling om zodoende mijn vaardigheden te vergroten.   

 

Ik kreeg de kans om als coach aan de slag te gaan en mocht tevens trainingen in motiverende gespreksvoering en competentie gericht werken volgen. Naast mijn werkzaamheden als coach, trainde ik verschillende teams in motiverende- en oplossingsgerichte- gespreksvoering en pakte een opleiding tot counselor op. De academie voor menskunde (SPSO) heeft me een prachtige basis als coach geboden. In 4 opleidingsjaren ben ik breed opgeleid. Gedurende deze opleiding ben ik gestart om zelfstandig werkzaamheden op te pakken als trainer en coach. In mijn ervaringen als coach bemerkte ik dat de drive om te willen werken met de meest effectieve technieken aanwezig bleef. Deze heb ik gezocht (en gevonden) op verschillende plekken.

Expertise & Ervaringen

"Mijn missie is om de meest effectieve technieken te beheersen om jou in je kracht te kunnen zetten"

De visie en werkwijze van the Human Givens Therapie spreken me enorm aan. In korte tijd heb ik daar verschillende modules gevolgd om mijn effectiviteit te vergroten;

  • Effectieve counseling

  • Effectieve behandelstrategieën

  • Hervind je evenwicht; leven zonder stress, depressie en angst

  • Fast trauma and phobia cure

  • Breaking the cycle of depression

  • Brief therapie skills for stopping addiction

  • Metaforen en verhalen

  • Geleide visualisatie en verbeelding

 

De volgende opleiding die ik volgde is Emotional Freedom Techniques (EFT deel I t/m V) bij NOVET. EFT is een bijzonder effectieve techniek in het oplossen van angsten, trauma’s, fobieën en andere klachten. Het is bijzonder om te mogen ervaren hoe grote problemen in een kleine tijd opgelost kunnen worden.

 

Een rode draad tijdens mijn ontwikkeling als persoon en professional is aandacht voor bewustzijn geweest. Mediteren doe ik al vanaf jonge leeftijd en het voelde dan ook als een logische keuze om een mindfulness training te volgen. De Westerse methodische wijze waarop meditatie wordt aangeleerd spreekt me dusdanig aan dat ik besloot de opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.   

 

De basis van effectieve coaching is en blijft de kwaliteit van het contact tussen de cliënt en de coach/trainer. We starten dan ook altijd met een kennismaking waarin we ervaren of er voldoende “klik” ontstaat om tot effectieve coaching te kunnen komen. Als deze “klik” er is, gaan we aan het werk om jouw doelen scherp te krijgen. Doordat ik opgeleid en ervaren ben in verschillende effectieve technieken kunnen we inzetten wat het beste bij jou past. Mijn passie is om jou de beste versie van jezelf te zien worden. We doen dit doelgericht, maar altijd op jouw tempo en met aandacht wat voor jou belangrijk is.

 

Human Givens Therapie | EFT | Mindfulness

Bij een grote organisatie voor jeugdhulp werk ik sinds 2010 als teammanager van verschillende teams. Hierbij ontwikkelde ik werkwijzen, trainde teams, verzorgde teamdagen en teamcoaching en heb als projectleider verschillende grote projecten vormgegeven. Dit zijn ervaringen die ik meeneem in de trainingen en projecten. Medewerkers en teams coachen in een ingewikkeld en dynamisch werkveld, ervaar ik tot op de dag van vandaag als een prachtig en dankbaar beroep.

"De effectiviteit van EFT en Mindfulness

verwonderden mij keer op keer,

alsof er kleine wondertjes gebeuren"

Teammanager en Projectleider